Leerlingen van 4 Humane Wetenschappen verschijnen voor de vrederechter.

• 29 maart 2018

In het kader van de lessen cultuurwetenschappen over de organisatie van de rechtspraak in België, bezochten de leerlingen van 4 Humane Wetenschappen een openbare zitting in het vredegerecht van Waregem.

Een verslag van Shirley Laforce:

Op dinsdag 27 maart trokken de leerlingen van 4 Humane samen met Mr. Van de Kauter naar het vredegerecht te Waregem. Het was een zeer leuke en leerrijke uitstap voor de leerlingen. De uitstap was in het kader voor het vak cultuurwetenschappen.

De leerlingen zagen hoe het vredegerecht te werk gaat en konden indien gewenst achteraf nog vragen stellen aan de vrederechter en griffier. Er kwamen verschillende zaken voor: de ene was al sneller opgelost dan de andere, maar de leerlingen vonden het een zeer boeiende voormiddag.

De rechter legde de leerlingen ook nog eens de werking van het vredegerecht uit omdat het niet altijd even duidelijk was.

Een zeer leerrijke en boeiende uitstap voor de leerlingen van Humane die hen waarschijnlijk nog lang gaat bijblijven.