Nieuws

  • 15 februari 2018
logo verkiezingen

Derde graad van SO Groenhove gaat naar de stembus.

Op woensdag 21 februari gaat het verkiezingsproject van Secundair Onderwijs Groenhove in Waregem van start. De leerlingen van het 6de en 7de jaar onderzoeken hoe verkiezingen in hun werk gaan en bestuderen de verkiezingsprogramma’s van de zes grootste Vlaamse politieke partijen.
breendonk
  • 15 februari 2018

Bezoek van 6ASO-TSO aan het Fort van Breendonk en het Museum voor Natuurwetenschappen

Dinsdag 23 januari zijn wij, leerlingen van het 6de jaar ASO en TSO, op uitstap gegaan. In de voormiddag bezochten we het fort van Breendonk, waar we een vroegere gevangenis voor joden of verzetslieden te zien kregen. Dit was heel interessant en sloot perfect aan bij onze lessen geschiedenis.
Horizontaal
  • 8 februari 2018

HorizonTaal

HorizonTaal !!Nieuw vanaf volgend schooljaar in het eerste jaar van de eerste graad!!
Recycle bots 5
  • 5 december 2017

Recycle-bots in 1B2

Ook in 1B2 maken de leerlingen in de les PO een robot uit gerecycleerde materialen. Ze hebben allerlei afval meegebracht en zijn heel enthousiast om hun creativiteit hierop los te laten. Benieuwd wat voor knotsgekke RECYCLE-BOTS we straks mogen bewonderen...
Gedichtendag
  • 9 februari 2018

Gedichtendag 2018

Naar aanleiding van Gedichtendag 2018 hebben alle leerlingen van de tweede graad in de lessen  Nederlands en PAV een stiftgedicht gemaakt. Een stiftgedicht is een klein, poëtisch tafereeltje.
Taaltips
  • 31 januari 2018

Taaltip van de week

Ook dit schooljaar mogen jullie in het kader van ‘Talenbeleid’ wekelijks een taaltip op de schoolwebsite verwachten. Dit doen we om van jullie echte taalspecialisten te maken.
Recycle bots 8
  • 30 november 2017

Recycle-bots in 1B1

In de les PO maken de leerlingen van 1B1 een robot uit gerecycleerde materialen. Ze hebben allerlei afval meegebracht en zijn heel enthousiast om hun creativiteit hierop los te laten. Benieuwd wat voor knotsgekke RECYCLE-BOTS we straks mogen bewonderen...
Fit Food
  • 8 februari 2018

#Fit&Food!!

Onze school is een sportieve school met heel veel sportieve leerlingen en daarom willen we onze maaltijden op dit publiek afstemmen. Samen met traiteur Willequet zetten we in op gezonde voeding, aldus: #Fit&Food!!
Basket_fusie
  • 26 januari 2018

Basket: DBC WAREGEM en BM WAREGEM fusioneren!

Onlangs in Het Laatste Nieuws, editie West Vlaanderen, wordt de fusie aangekondigd van DBC Waregem en BM Waregem :   
Universiteit Gent
  • 7 november 2017

Verslag van het bezoek van 6ASO aan de universiteitsbibliotheek van Gent in het kader van hun onderzoekscompetenties.

Op 18 oktober zijn alle leerlingen van 6ASO op uitstap geweest naar de universiteitsbibliotheek van Gent, onder begeleiding van Mr. Van de Kauter, Mr. Everaerdt en Mr. Luyts.