Nieuws

  • 22 mei 2019

Leerlingen van 4 Humane Wetenschappen en 3B verschijnen voor de rechter.

In het kader van de lessen cultuurwetenschappen over de organisatie van de rechtspraak in België in 4 Humane Wetenschappen, en de lessen PAV van 3B, bezochten de leerlingen de rechtbank in Kortrijk. Ze woonden zowel een zitting van de politierechtbank als van de correctionele rechtbank bij.
Pepijn
  • 28 maart 2019

Unieke prestatie : Pepijn behaalt de finale in de Jongeren Wiskunde Olympiade.

De directie en de leerkrachten wiskunde  feliciteren Pepijn Vanderbrugghen  van 4 Latijn  bij het behalen van de finale in de Jongeren  Wiskunde Olympiade. Pepijn  behaalde 116 op een totaal van 150 punten.
buddy
  • 11 maart 2019

Buddy-leesproject

In de loop van januari zijn de leerkrachten Nederlands gestart met een buddy-leesproject. Het doel is om de leesvaardigheid en het leesplezier bij de leerlingen te verhogen.
EM
  • 3 april 2019

Uitstap kunststof 5 en 6 EM

Op 18 februari kregen we een opleiding over kunststof van PlastiQ in Brugge.   We leerden alles over:
Taaltips
  • 19 maart 2019

Taaltip van de week

Ook dit schooljaar mogen jullie in het kader van ‘Talenbeleid’ wekelijks een taaltip op de schoolwebsite verwachten. Dit doen we om van jullie echte taalspecialisten te maken.
EHBO
  • 27 februari 2019

EHBO- namiddag in het eerste jaar

Op dinsdag 26 februari kregen de leerlingen van het eerste jaar A vier sessies in verband met EHBO. Ze leerden over wondverzorging en eerste hulp. Tijdens de namiddagsessies leerden ze reanimeren, verbanden aanbrengen en de rautekgreep.
EM
  • 3 april 2019

Uitstap onderhoudstechnieken 5 en 6 EM en WM

Op 7 februari vertrokken we met 5 en 6 EM en WM op uitstap naar Oudenaarde. In het opleidingscentrum van RTC-Oost-Vlaanderen kregen we een workshop voorgeschoteld i.v.m. onderhoudstechnieken. In een doorschuifsysteem leerden we:
Infovoormiddag
  • 15 maart 2019

Infoavond 'Hoera, ik ga naar het middelbaar' op 14 maart 2019

Een geslaagde opkomst op onze eerste infoavond! De inschrijvingen zijn officieel van start gegaan.⭐️ Noteer alvast in jullie agenda ⭐️: Opendeurdag op zaterdag 27 april 2019 !!
auteurslezing
  • 26 februari 2019

Auteurslezing Dirk Bracke

Op donderdag 21 februari kwam de bekende jeugdauteur Dirk Bracke langs om te vertellen over zijn leven als schrijver. De leerlingen uit het derde en het vierde jaar kregen onder andere een uitgebreide uitleg over het boek ‘Black’ dat verfilmd werd door  Adil El Arbi & Bilall Fallah.