Nieuws

  • 19 maart 2019
Taaltips

Taaltip van de week

Ook dit schooljaar mogen jullie in het kader van ‘Talenbeleid’ wekelijks een taaltip op de schoolwebsite verwachten. Dit doen we om van jullie echte taalspecialisten te maken.
  • 15 maart 2019

Infoavond 'Hoera, ik ga naar het middelbaar' op 14 maart 2019

Een geslaagde opkomst op onze eerste infoavond! De inschrijvingen zijn officieel van start gegaan.⭐️ Noteer alvast in jullie agenda ⭐️: Opendeurdag op zaterdag 27 april 2019 !!
auteurslezing
  • 26 februari 2019

Auteurslezing Dirk Bracke

Op donderdag 21 februari kwam de bekende jeugdauteur Dirk Bracke langs om te vertellen over zijn leven als schrijver. De leerlingen uit het derde en het vierde jaar kregen onder andere een uitgebreide uitleg over het boek ‘Black’ dat verfilmd werd door  Adil El Arbi & Bilall Fallah.
Voetbalschool
  • 11 februari 2019

Een officiële voetbalschool!

Onze school is vanaf nu een officiële voetbalschool. Deze erkenning kregen we door Voetbal Vlaanderen. We bieden een voetbalopleiding aan van 2-4u per week tijdens de optie uren. Deze trainingen vallen op maandagvoormiddag en vrijdagnamiddag.
buddy
  • 11 maart 2019

Buddy-leesproject

In de loop van januari zijn de leerkrachten Nederlands gestart met een buddy-leesproject. Het doel is om de leesvaardigheid en het leesplezier bij de leerlingen te verhogen.
jwo
  • 26 februari 2019

Pepijn en Tiemen behalen de tweede ronde in de JWO.

De directie en de leerkrachten wiskunde  feliciteren Pepijn Vanderbrugghen  van 4 Latijn en Tiemen Bailleul van 4 Wetenschappen  bij het behalen van de tweede ronde in de Jongeren  Wiskunde Olympiade. Pepijn  en Tiemen behaalden respectievelijk 126 en 109   op een totaal van 150 punten.
Natuurwetenschappen
  • 6 februari 2019

Bezoek 6 ASO/TSO aan Fort van Breendonk en museum voor natuurwetenschappen.

Op donderdag 31/01/2019 trokken de leerlingen uit 6ASO en 6TSO s‘ochtens vroeg met de bus naar het fort van Breendonk in Antwerpen.
EHBO
  • 27 februari 2019

EHBO- namiddag in het eerste jaar

Op dinsdag 26 februari kregen de leerlingen van het eerste jaar A vier sessies in verband met EHBO. Ze leerden over wondverzorging en eerste hulp. Tijdens de namiddagsessies leerden ze reanimeren, verbanden aanbrengen en de rautekgreep.
Infoavond
  • 11 februari 2019

Infoavond voor het eerste middelbaar op 14 maart

Ga je op 1 september 2019 naar het eerste middelbaar en wil je graag weten hoe het er in Groenhove Campus Middenschool aan toe gaat?
Living Tomorrow
  • 6 februari 2019

Economische richtingen op bezoek bij Living Tomorrow en op stadsbezoek in Gent

Op 15 januari hebben we een uitstap gedaan naar “Living of Tomorrow” en uiteindelijk naar Gent. In de vroege ochtend namen we de bus naar Vilvoorde. In Vilvoorde lag het gebouw van “Living of Tomorrow”.