Verslag van het bezoek van 6ASO aan de universiteitsbibliotheek van Gent in het kader van hun onderzoekscompetenties.

• 7 november 2017

Op 18 oktober zijn alle leerlingen van 6ASO op uitstap geweest naar de universiteitsbibliotheek van Gent, onder begeleiding van Mr. Van de Kauter, Mr. Everaerdt en Mr. Luyts. De bedoeling van deze uitstap was dat we beter en efficiënter op zoek kunnen naar bronnen voor onze onderzoekscompetentie. Het was een toffe belevenis omdat we zo ook een voorproefje kregen van Gent, waar we later misschien verder studeren. Na een uiteenzetting over hoe we betrouwbare bronnen kunnen vinden, zowel op internet als op papier, kregen we de kans om zelf in een computerlokaal de catalogus te doorzoeken met het oog op nuttig bronnenmateriaal. Achteraf gingen we allen samen een lekkere pizza eten in de Overpoortstraat. Wie nog verder op onderzoek wou, kon hierna verder werken. Wie klaar was kon de trein terug naar Waregem nemen. Een geslaagde uitstap! (Tanguy Montaine uit 6ASO)