Praag

De ‘Magische Stad’, de ‘Gouden Stad’, de ‘Stad van de honderd torens’, het ‘Parijs van het Oosten’,  zijn slechts enkele van de vele, meest gehoorde uitdrukkingen, die men gebruikt als men het heeft over Praag. Deze stad is vanaf januari reeds 20 jaar de hoofdstad van de Tsjechische Republiek en biedt een schat aan architecturale, artistieke en culturele magie. Het zijn slechts een paar van de vele redenen waarom wij deze stad in al zijn pracht met onze zesdejaars bezoeken.

Praag ligt aan de oevers van de Moldau met op de achtergrond de Boheemse heuvels. Door de sterke geografische ligging werd het al gauw een knooppunt tussen Centraal en Oost-Europa voor bloeiende handel. Veel beroemde persoonlijkheden werden hier geboren of brachten een periode van hun leven in de stad door zoals Albert Einstein, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Kafka en vele anderen.

Tijdens deze geïntegreerde werkproef ligt de focus op het ervaringsgericht leren. De leerlingen worden zelf op de proef gesteld en geprikkeld om hun communicatief vermogen, empathie, esthetisch voelen, kritisch denken, samenwerken, respect, verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid allemaal te bundelen. Het is een reis waarbij we ondergedompeld worden in een cultuurbad en waar het toegelaten is om heel vaak verwonderd, verbaasd, sprakeloos, emotioneel en verheugd te zijn.