Economie Handel

De economische richtingen.

bedrijfsbezoek_baltaDe economische afdeling is tweeledig. In het ASO heb je de eerder theoretische richting ‘economie’ en in het TSO bieden wij de richting ‘handel’ aan.

Beiden zijn gericht naar leerlingen met een breed interesseveld. Actualiteit, informatica en alle geledingen in het bedrijfsleven wekken hun aandacht. Ze moeten graag met cijfertjes werken en een behoorlijk inzichtelijk vermogen hebben.

In beide richtingen wordt boekhouden gegeven.

In handel wordt toegepaste economie gegeven die onderverdeeld is in onder meer logistiek & distributie, fiscaal recht, burgerlijk recht, handelsrecht, sociaal recht, bedrijfseconomie en  uitgediept boekhouden. Ook verkoop en toegepaste informatica en dactylografie zijn aparte vakken. In het laatste jaar van de 3de graad wordt een evenement georganiseerd dat geldt als sluitstuk van de richting handel.

De economische richting is meer academisch gericht. Met daarin vakken zoals algemene economie, bedrijfsbeleid, consumentengedrag & producentengedrag, wisselmarkten, financiële analyse … Om de 2de graad af te sluiten wordt een beperkte onderzoekscompetentie afgewerkt om dan op het einde van de 3de graad een volledig onderzoek te doen.

Ieder schooljaar gaan we met de vier leerjaren van handel en economie twee maal per jaar op economische daguitstap. Zo bezochten we reeds de Antwerpse haven, Coca Cola, de REO veiling, TVH, Balta group, Inbev, Nationale bank van België, Lutosa.

In de algemeen economische richting heeft men de keuze tussen economie-talen en economie-wiskunde.

Voornamelijk de richting economie-wiskunde is een ideale voorbereiding op een academische bachelor daar waar economie-talen en handel beter aansluiten bij een professionele bachelor. De keuzemogelijkheden zijn voor alle richtingen zeer breed.

Uitstap REO veiling en brouwerij Rodenbach in Roeselare

Video's