Elektromechanica

Heb je logisch inzicht en interesse voor techniek? Ben je benieuwd naar het huis van de toekomst? Dan is de richting elektromechanica beslist iets voor jou!

De richtingspecifieke vakken zijn elektriciteit, elektronica en mechanica. In het vak elektriciteit leer je over huisinstallaties met oog voor vernieuwende technieken, domotica, hernieuwbare energie, plc, … . In elektronica gaat het over componentstudie en led-technologie, in mechanica over beweging en energie die leiden naar de studie van de compressoren, motoren, pneumatica, … .

Op het einde van de 3de graad kan je een project zelfstandig uitwerken met eigen inbreng van creatieve ideeën.

Je brengt een bezoek aan het huis van de toekomst, het autosalon, Matexpo, …  en volgt verschillende opleidingen bij de VDAB. Daarbovenop loop je, als je in het 6de jaar zit, voor de paasvakantie twee weken stage in een zelf gekozen bedrijf dat je aanspreekt.

Elektromechanica is een doorstroomrichting naar een bachelor of master met technische basis. Wie niet graag verder wil studeren, kan ook onmiddellijk terecht in het beroepsleven of kan eventueel nog een 7de jaar volgen om de praktische kennis te verhogen.

Kennismaking met het vak elektromechanica

Integratiedagen 2013