Houtbewerking

Ben je creatief en werk je graag met je handen? Dan is de richting houtbewerking zeker iets voor jou …

In de eerste graad start je met basisoefeningen en oefeningen op handvaardigheid. Doorheen de jaren leer je machines gebruiken om te eindigen met volwaardige projecten waar je op eigen houtje ramen, deuren en trappen vervaardigt. Ook tuinhuizen en andere constructies behoren tot de mogelijkheden. Je leert er ook CADtekeningen ontwerpen in 3D en 2D om die daarna om te zetten in reële constructies zoals ramen, deuren, trappen maar ook meubels en zelfs dakconstructies, … .

Jaarlijks bezoek je de vakbeurzen Interieur en Batibouw en enkele bedrijven. Je krijgt bovendien de kans verschillende opleidingen te volgen zoals VCA en WOODWOP.

In het 5de jaar loop je 3 weken stage en in het 6de 2x3 weken. Vanaf het schooljaar 2013-2014 wordt het 7de specialisatiejaar Hout ingericht. In dat jaar specialiseer je je in boog en schuine constructies. In het 7de jaar loop je een dag per week stage.

Wie afstudeert kan als schrijnwerker aan de slag of kan verder studeren tot projectontwikkelaar.

In de richting houtbewerking worden heel wat projecten gerealiseerd.  Klik op de link hieronder om foto’s te zien van de diverse projecten.